РИОСВ: Концентрациите на следените замърсители на "Линамар" са в норма

By 16 Октомври 2023 Прочетена 490 пъти 0
РИОСВ: Концентрациите на следените замърсители на "Линамар" са в норма РИОСВ: Концентрациите на следените замърсители на "Линамар" са в норма снимка: КИС 13

Концентрациите на  изпусканите замърсители, заложени в комплексното разрешително на "Линамар Лайт Металс Русе" ЕООД са в норма.

Това показват резултатите от плановия  емисионен контрол на инсталацията за каруселно леене на оператора. То е осъществено през вечерните часове, на 6 срещу 7 октомври.  

Измерени са концентрациите на общ органичен въглерод (ООВ), серни оксиди и прах. При норма 50 милиграма на кубичен метър за ООВ, измерената концентрация е била 21.1 милиграма.

РЕКЛАМА

 

Този показател представя сумарно изпусканите органични съединения, които се отделят в процеса на леене на алуминий. Концентрациите на серния диоксид и праха също са под границата на количественото определяне.

Съгласно утвърдения от министъра график това е последното от общо 5 заложени измервания през настоящата година, извършени на инсталацията за регенерация на пясък, двата биофилтъра и инсталация за каруселно леене № 4.

През изтеклата седмица извънредни проверки са извършени в "Линамар Лайт Металс Русе" ЕООД и "Сид грийн" ЕООД по повод постъпили сигнали за неприятни миризми.

Не са констатирани  отклонения в технологичните режими на работа на двете инсталации.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 28 Октомври 2023 00:57
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net