ВИДЕО: Русенският университет получи най-високата оценка в европейска ранглиста по две направления

By 03 Ноември 2021 Прочетена 2137 пъти 0

Русенският университет получи най-високата оценка в ранглистата на европейските университети, обучаващи студенти в направления "Здравни грижи" и "Социални дейности".

В условията на силна конкуренция между висшите учебни заведения от Европейския съюз, университетът е оценен сред най-добрите места за образование, удоволетвореност на студентите и възможности за международна мобилност.

Направление "Здравни грижи" на Русенския университет е на второ място като общо представяне сред 44 висши училища от Европейския съюз, които провеждат обучение по него, и се нарежда на първо място за цялостна оценка на обучението, получено като резултат от 7 различни показателя от анкетите на студентите.


Заетото от направление "Социални дейности" призово място отново е следствие на най-високите оценки, които Русенското висше училище получва за качество на учебните планове и програми, контакт с преподавателите и обратна връзка, възможност за придобиване на практически опит, висок процент на студентски практики в региона и отлична база.

Високото качество на образованието в Русенския университет се дължи на изградената добра основа, върху която всяко направление може да надгражда, заяви за Новините на телевизия КИС 13 ректорът на висшето училище в Русе акад. Христо Белоев.

Европейската рейтингова система U-MULTIRANK прави ежегодна класация, в която Русенският университет участва още от първото ѝ издание през 2014.

През тази година по различни професионални направления са оценени общо 1101 университета от Европа, от които 727 са от Европейския съюз.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 03 Ноември 2021 16:28
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net