След клипове в социалните мрежи, глобиха двама мъже за нарушения на пътя в Русе

By 08 Януари 2024 Прочетена 966 пъти 0
След клипове в социалните мрежи, глобиха двама мъже за извършени нарушения След клипове в социалните мрежи, глобиха двама мъже за извършени нарушения снимка: Facebook / St. Marinov

Двама водачи са санкционирани от полицията в Русе, заради заснети нарушения, публикувани в социалните мрежи.

Служители на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Русе са изяснили и документирали извършени нарушения по ЗДВП от двама водачи на автомобили. За тях са сигнализирали граждани, които са видели видеоклипове на нарушенията им публикувани от възмутени граждани в социалните мрежи. Случаите са от 19 декември м.г. и от 3 януари т.г.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

На 19 декември 2023 г. в 18:29 часа в гр. Русе на ул. Потсдам /пешеходната пътека до хлебозавода в посока търговиите/  21-годишен русенец, управлявал лек автомобил "БМВ 320 D", е извършил следните нарушения: не е съобразил поведението си с надлъжно положена пътна маркировка тип М2, като навлиза частично в лентата за насрещно движение, след като нарушава правилата за предимство е заобиколил МПС, изчакващо пред пешеходна пътека пешеходци, пресичащи от ляво надясно, без да ги пропусне и принуждавайки ги да забързат крачки, като с това е създал непосредствена опасност за тях и за възникване на ПТП.

На 3 януари 2024 г. около 12:05 часа в гр. Русе на бул. Христо Ботев, в платното за движение в посока бул. Васил Левски, мъж на 60 г. от Русе, водач на лек автомобил "Рено Лагуна", е извършил нарушение на ЗДВП, като на еднопосочен път с три ленти за движение е управлявал срещу движението в лявата пътна лента, в посока бул. Цар Освободител, като с това си действие е създал непосредствена опасност за движещите се срещу него в правилната посока автомобили.

Двамата водачи са издирени и са им съставени актове за установяване на административни нарушения.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 08 Януари 2024 15:45
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net