ВИДЕО: Служители на ТЕЦ - Русе блокираха Дунав мост в знак на протест

By 29 Септември 2023 Прочетена 825 пъти 0

Десетки служители на "Топлофикация" Русе излязоха на протест с искане дружеството да бъде включено в териториалните планове за справедлив преход.

Те предупредиха, че в противен случай "Топлофикация" ще престане да съществува през 2026 година, ТЕЦ-ът ще затвори, а между 1500 и 2000 души ще загубят работата си.

Протестът на служителите на "Топлофикация" започна с пресичане на пешеходни пътеки по двата булеварда в района на Дунав мост. След това с автомобилите си работниците започнаха да правят обиколки от ТЕЦ-а до кръговото кръстовище, като временно блокираха движението.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Изпълнителният директор на дружеството инж. Севдалин Желев посочи, че ако регион Русе не попадне в териториалните планове за зеления преход, до 3 години русенци ще останат без парно, тъй като "Топлофикация" ще затвори. Това ще засегне и всички болници в Русе и 80% от училищата и детските градини, които се отопляват на парно, каза още инж. Желев. Затова искат приемането на плановете да се отложи с 6 месеца и да участват пряко в договарянето им.

Искат с лека ръка да сложат край на българската енергетика, каза Емил Рафаилов, който е с 27 години стаж в "Топлофикация" Русе.

От "Топлофикация" са категорични, че за да се даде шанс на дружеството да реконструира съоръженията си и да изпълни зелената сделка, трябва то да бъде включено в териториалните планове за справедлив преход.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net