Спряха опит за трафик на над 73 килограма високорискови наркотици на Дунав мост при Русе

By 27 Февруари 2024 Прочетена 641 пъти 0
Спряха опит за трафик на над 73 килограма високорискови наркотици на Дунав мост при Русе Спряха опит за трафик на над 73 килограма високорискови наркотици на Дунав мост при Русе снимка: Агенция "Митници"

Над 73 килограма наркотици задържаха служителите от отдел "Борба с наркотрафика" към Митница - Русе.

Това е станало на 24 февруари на Дунав мост, съобщават от Агенция "Митници".

Оттам уточняват, че за проверка на влизане в България е спрян товарен автомобил с турски регистрационен номер, управляван от турски гражданин. Камионът е превозвал стоки от Нидерландия за Турция.

Превозното средство е селектирано за проверка с мобилна рентгенова система, в хода на която са набелязани зони с подозрителна плътност в предната част на товарния отсек. Митническите инспектори са установили в набелязаната зона два кашона, съдържащи черни полиетиленови пакети с хапчета с различни цветове и неправилна форма.

Извършени са полеви тестове за наркотици, които са реагирали положително за наличието на екстази.

Наркотичните вещества са задържани, като е образувано е досъдебно производство.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


От Окръжната прокуратура в Русе разясниха и повече подробности по случая.

Като извършител на опита за трафик е посочен 46-годишен турски гражданин, който управлявал товарния автомобил. Стойността на наркотиците е оценена на почти 1 милион лева. 

На шофьорът е повдигнато обвинение за контрабанда на наркотични вещества в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Товарният автомобил, ремаркето и наркотикът са иззети. Извършен е оглед, изготвен е фотоалбум, разпитани са свидетели, изискани са справки и са назначени експертизи.

С постановление на Окръжна прокуратура – Русе от февруари обвиняемият е задържан за срок до 72 часа – за довеждане пред съда, във връзка с предстоящо искане за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

За престъплението, в което е обвинен турският гражданин, е предвидено наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура - Русе.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 27 Февруари 2024 16:05
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net