Студенти и преподаватели от Русенския университет отбелязаха Европейската седмица на мобилността

By 21 Септември 2023 Прочетена 591 пъти 0
Студенти и преподаватели от Русенския университет отбелязаха Европейската седмица на мобилността Студенти и преподаватели от Русенския университет отбелязаха Европейската седмица на мобилността снимка: РУ "Ангел Кънчев"

Преподаватели и студенти от Русенския университет участваха в обелязването на Европейската седмица на мобилността.

На 20 септември студенти от специалност "Предучилищна и начална училищна педагогика" в Русенски университет "Ангел Кънчев" и груповият им наставник гл. ас. д-р  Екатерина Иванова – преподавател в катедра "Педагогика", участваха в отбелязването на Европейската седмица на мобилността в детска градина "Пинокио".

Децата от III и IV възрастова група демонстрираха знания, свързани с безопасното придвижване на пешеходците, цветовете на светофара и пътните знаци в  тематични игри и състезания.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Специални гости на празника бяха заместник-кметовете Енчо Енчев и Димитър Недев, началникът на отдел "Образование, спорт и младежи дейности" – Таня Тодорова, Милена Банева –  старши експерт по природни науки и екология към Регионално управление по образованието – гр. Русе.

На събитието присъстваха и представители на полицията, които предоставиха на децата допълнителна информация за безопасността на пешеходците, показаха своята екипировка и атрибути, и позволиха на децата да се запознаят отблизо със специализирания полицейски автомобил.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net