Студенти от Русенския университет участваха в Хибридна програма за Социална трансформация и ерготерапия в Белгия

By 19 Декември 2023 Прочетена 433 пъти 0
Студенти от Русенския университет участваха в Хибридна програма за Социална трансформация и ерготерапия в Белгия Студенти от Русенския университет участваха в Хибридна програма за Социална трансформация и ерготерапия в Белгия снимка: РУ "Ангел Кънчев"

Студентите Теодора Неделчева и Гергана Радева от специалност Ерготерапия, заедно с доц. Лилия Тодорова, достойно представиха Русенския университет в Хибридната интензивна програма Социална трансформация и ерготерапия в белгийския град Гент.

Модулът е резултат от дългогодишното сътрудничеството между Университетите за приложни науки във Виена, Артевелде в Гент и Метрополия в Хелзинки. Русенският университет и Висшето училище за медицински сестри и ерготерапевти в Тераса, Испания бяха поканени като допълнителни партньори.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Виртуалният компонент се проведе от 7 ноември до 4 декември в 4 онлайн сесии, като студентите имаха възможност да се запознаят с основните концепции и да започнат работа в международните групи.

Присъствената фаза беше в продължение на 5 дни, а студентите изследваха 4 квартала с различна социална структура с фокус върху основните концепции – цели за устойчиво развитие, социална трансформация, джентрификация, развитие на общностите, дейностна равнопоставеност. Те се запознаха с инфраструктурата и комуникацията от първо лице и разговаряха с местни жители и служители в общински центрове, училища, магазини и заведения за хранене.

В края на седмицата всяка група представи събраната информация в креативен и интерактивен формат. Участниците не само обогатиха професионалните си знания и културни представи, но и създадоха нови контакти и трайни приятелства.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net