ВИДЕО: УМБАЛ "Канев" финансира образованието на студенти в областта на здравеопазването

By 22 Април 2024 Прочетена 604 пъти 0

За втора поредна година Университетска болница "Канев" в Русе предоставя възможност за финансиране обучението на студенти по специалности в областта на здравните грижи.

От стипендиантската програма могат да се възползват обучаващи се във висши учебни заведения на територията на страната.

През тази година се учредяват стипендии в размер на семестриалните такси за цялото обучение по няколко специалности – медицинска сестра, рентгенов и медицински лаборант – по 5 броя, и акушерка и рехабилитатор – по 3.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Изискването към кандидатите е да са приети редовна форма на обучение във висше учебно заведение за придобиване на квалификация по тези направления. В програмата могат да се включат и студенти, които продължават своето обучение в по-горен курс.

Вече са налице добри резултати от стипендиатската програма, която стартира през миналатаа година.

По този начин от УМБАЛ Канев инвестират и в своето бъдеще, като привличат млади специалисти по здравни грижи. И докато Русенският университет произвежда акушерки и медицински сестри, то обучението на лаборантите и рехабилитаторите става само в медицинските висши училища.

Желаещите да кандидатстват за обявените стипендии, могат да изпратят необходимите документи по електронната поща или на адреса на болницата за отдел "Управление на човешките ресурси".

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net