16-годишен младеж е заловен пиян зад волана в Русенско

By 18 Март 2024 Прочетена 812 пъти 0
Младежът шофира в едногодишен срок от наказването му за управление без книжка. Младежът шофира в едногодишен срок от наказването му за управление без книжка. Снимка: КИС 13

Полицаи в град Ветово са установили 16-годишен младеж, който в рамките на една година повторно шофира без да притежава шофьорска книжка. Освен това момчето е било в нетрезво състояние.

За случая съобщават от Областната дирекция на МВР в град Русе

На 17 март около 05:20 сутринта патрулен екип от град Ветово е забелязал лек автомобил с марка "Ауди" да преминава бавно покрай сградата на общината и да се насочва към обходния маршрут на града.

Полицаите са спрели превозното средство за проверка. Установили са, че то е управлявано от 16-годишен младеж от града, като заедно с него е пътувал негов съгражданин. 

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

На водача е направен тест за употреба на алкохол, като пробата е отчела наличие на 1.36 промила алкохол в издишания въздух. 

В хода на извършената проверка е установено, че младежът шофира в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление без книжка, което е влязло в сила през ноември миналата година. 

Момчето е било съпроводено до УМБАЛ "Канев", за да даде кръвна проба за изследване, но е отказало на място. 

По случая е образувано бързо производство по описа на Районно управление Ветово за престъпление по чл. 343б, ал.1 и по чл. 343в, ал.2 от Наказателния кодекс.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 18 Март 2024 18:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net