ВИДЕО: За какво се споразумяха зърнопроизводителите и държавата: Говори браншът в Русе

By 13 Февруари 2024 Прочетена 428 пъти 0

Между 5 и 20 лева на декар ще получат всички зърнопроизводители като частична компенсация за понесени загуби заради войната в Украйна.

Ще бъдат подпомогнати само площите до 10 000 декара. Припомняме, че в сектор "Зърнопроизводство" се отчитат загуби от 28% на декар.

Със средствата, които ще получим от държавата, ще се справим донякъде с междуфирмената задлъжнялост, коментира договорените финансови параметри председателят на Регионален съюз на фермерите "Дунавско зърно" Милен Коев.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Държавата поема ангажимент да отстоява твърда позиция пред европейските институции в защита на интересите на българските фермери, каза още Милен Коев.

Земеделците искат и въвеждане лицензионен режим при доставка на стоки от Украйна и трети страни. Разписани са и сроковете за подготвяне на законодателните промени свързани с устойчивостта на сектора.

Милен Коев коментира и при какви условия отново биха излезли на протест.

Половината от предвидената помощ за фермерите трябва да бъде предоставена до края на март, като вторият транш до 30 септември ще се случи само при удължаване на регламента за помощта за Украйна, който към момента действа да 30 юни.

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 13 Февруари 2024 18:18
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net