Задържаха мъж и жена на ЖП гарата в Русе за извършени телефонни измами

By 12 Януари 2024 Прочетена 700 пъти 0
Задържаха мъж и жена на ЖП гарата в Русе за извършени телефонни измами Задържаха мъж и жена на ЖП гарата в Русе за извършени телефонни измами снимка: КИС 13

Мъж и жена бяха задържани на ЖП гарата в Русе.

За това съобщава Областната дирекция на МВР във Варна.

Преди два дни, в резултат на незабавно проведени оперативно - издирвателни действия от служители на сектор "Престъпления против собствеността" в отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Варна, със съдействието на колегите им от сектор "Измами" при ГДНП и ОДМВР - Русе, на Централната гара в гр.Русе, са задържани мъж и жена, за които има събрани данни, че са съпричастни към извършени 5 телефонни измами, във Варненска област.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

В двамата – тя на 45 години и съучастника ѝ на 59 – годишна възраст, са намерена значителна сума пари, които са от последните осъществени "ало измами". Задържаните са конвоирани до гр.Варна за извършване на допълнителни оперативно - издирвателни мероприятия и процесуално - следствени действия по документиране на престъпната им дейност. Работата по случаите продължава.

Извършителите на телефонни измами, продължават активно да звънят на стационарни телефони в гр.Варна и селата в областта, като от началото на годината, са регистрирани 4 такива престъпления, а от служителите на ОДМВР - Варна са предотвратени 17 опита за този ви заблуди.

Преките извършители на този род престъпления не пребивават на територията на страната. ОДМВР - Варна, съвместно със сектор "Измами" при ГДНП, продължават работата по документиране и доказване на цялостната престъпна дейност.   

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 12 Януари 2024 16:10
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net