Започна номинирането за годишните награди за пътна безопасност

By 19 Януари 2024 Прочетена 369 пъти 0
Започна номинирането за годишните награди за пътна безопасност Започна номинирането за годишните награди за пътна безопасност снимка: КИС 13

През февруари Фондация "Годишни награди за пътна безопасност" ще отличи най-добрите инициативи в областта на пътната безопасност, полезните практики и повишаването на културата на пътя.

Това стана ясно от проведен разговор между заместник областния управител на Русе Георги Георгиев и ръководството на организацията. "Сътрудничеството между държавните институции, местната власт и неправителствения сектор е много активно в последно време в региона по този изключително важен въпрос", коментира Георгиев. Той поясни, че се предприемат всички мерки за намаляване на травматизма вследствие на пътнотранспортни произшествия и отчете, че държавната власт и Общините правят всичко по силите си за осигуряване на предпоставки за по-добра пътна безопасност.

Целта е не само да бъдат откроени най-добрите практики и проекти в областта на безопасността на движението, но също така да бъдат популяризирани, да се споделят нови идеи и да се привличат нови партньори за каузата, както и да се създадат контакти между участниците с цел доразвиване и усъвършенстване на вече съществуващи инициативи. Наградите ще бъдат връчени в шест категории.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Те са съответно за инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации; инициативи за пътна безопасност от държавни администрации; инициативи за пътна безопасност от неправителствени организации; инициативи за пътна безопасност от учебни заведения, както и за журналисти, предавания и медии, отразяващи проблемите на пътната безопасност. Ще бъде дадена и шеста специална награда за полицейски служител, който е предотвратил пътен инцидент или е участвал в спасяване на пострадали при катастрофа. Номинациите ще се приемат до 17:00 ч. на 09 Февруари 2024 г. Повече подробности може да намерите на уеб сайта на инициативата.

В журито влизат представители на Фондация "Годишни награди за пътна безопасност", Главна дирекция "Охранителна полиция", Отдел "Пътна полиция", Български червен кръст, Министерство на транспорта, Столична Община, Държавно-обществена консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" и журналисти.

Предвижда се по време на връчването на наградите ще участват министри и народни представители.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net