Започна подаването на документи за обезщетение за отчуждените имоти за магистралата Русе – Велико Търново

By 25 Март 2024 Прочетена 946 пъти 0
Обезщетения ще се изплащат за терени, намиращи се в землищата на селата Обретеник, Белцов, Стърмен, Полско Косово и Пейчиново, както и на гр. Бяла. Обезщетения ще се изплащат за терени, намиращи се в землищата на селата Обретеник, Белцов, Стърмен, Полско Косово и Пейчиново, както и на гр. Бяла. Снимка: Областна администрация - Русе

Започна приемът на документи за изплащане на парично обезщетение за имотите, отчуждени за изграждане на автомагистралата между Русе и Велико Търново.

Обезщетения ще се изплащат за терени, намиращи се в землищата на селата Обретеник, Белцов, Стърмен, Полско Косово и Пейчиново, както и на гр. Бяла. За целта собствениците на отчуждените имоти трябва да подадат заявление, придружено с документ за собственост, скица на имота, актуално удостоверение за наследници, удостоверение за тежести и др.

Всички указания и необходими документи за физически и юридически лица могат да бъдат намерени на уебсайта на Областна администрация – Русе на следния адрес: https://ruse.egov.bg/wps/portal/district-ruse/administrative-services/samples-documents-payment-benefits/autoban_imoti.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Документите се подават в Центъра за административно обслужване на Областна администрация, намиращ се на пл. "Свобода" 6, всеки делничен ден от 09.00 до 17.30 часа или по пощата.

Комисия от експерти на Областната управа ще разгледа подадените искания, като ще извърши пълна оценка на приложените документи. При доказан правен интерес и наличие на всички необходими документи ще се премине към изплащане на сумите, определени в Решение № 744 от 20 октомври 2023 г. на Министерски съвет. Парите ще бъдат превеждани по банков път.

В изпълнение на Закона за държавната собственост, администрацията започва да изплаща на собствениците определените им суми, за които отчуждителният акт – РМС № 744/20.10.2023 г е влязъл в законна сила, включително и чрез приключила съдебна процедура.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 25 Март 2024 17:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net