Започва цялостна проверка на русенския прокурор Николай Николов /ВИДЕО/

By 22 Юни 2020 Прочетена 2113 пъти 0

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, със заповед на Апелативна прокуратура – Велико Търново, е възложена проверка относно цялостната дейност на прокурор Николай Николов в Окръжна прокуратура – Русе за срок от 3 години.

Проверката ще обхване всички възложени на магистрата преписки и дела, участия в съдебни заседания, както и евентуални пропуски или нарушения при осъществяване на правомощията му. Ще се проверява и евентуалната му връзка с обвиняемия Пламен Бобоков или представлявани и управлявани от него юридически лица.

Проверката следва да приключи с писмен доклад, съдържащ данни за проверените материали, констатации, изводи и предложения в срок до 10 юли.

РЕКЛАМА:


Отделно от това в Отдел 6 на Върховна касационна прокуратура е започнала проверка за евентуално извършени нарушения на Кодекса за етично поведение на българските магистрати от страна на Николай Николов.

От Прокуратурата на Република България заявяват, че ще бъдат безкомпромисни в действията си при констатирани случаи на нарушения или престъпления, извършени от представители на прокуратурата, независимо от тяхната длъжност и ранг.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net