Зрелостниците от МГ "Баба Тонка" получиха своите дипломи

By 20 Юни 2023 Прочетена 694 пъти 0
Зрелостниците от МГ "Баба Тонка" получиха своите дипломи Зрелостниците от МГ "Баба Тонка" получиха своите дипломи снимка: Община Русе

Днес в зала "Европа" на тържествена церемония бяха връчени дипломите на завършващите Математическата гимназия "Баба Тонка".

16 дванадесетокласници с отличен успех бяха наградени за своите постижения. 

"Използвайте наученото през годините, за да бъдете полезни на обществото. Знанията, получени в училище, ще ви отворят много врати, но родното място винаги ще има нужда от вас и вашата сила."

С тези думи се обърна към завършващите кметът на Русе Пенчо Милков.

Той връчи отличието на тазгодишния първенец на випуска Константин Георгиев.

Отличникът получи и плакет за изключителни успехи в областта на математиката, лингвистиката, статистиката, предприемачеството и английския език.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Той изрази своята признателност към учителите и съучениците си, и сподели разбирането си за успеха - важно е да си заобиколен от правилните хора, които ти помагат по пътя нагоре.

Директорът на училището Галина Бобева връчи дипломите на всички абитуриенти. 82 от тях завършват с успех над 5,50. Бобева им благодари за хубавите спомени и ги увери, че въпреки моментите, в които учителите са били строги с тях, Випуск 2023 г. е оставил своята следа в историята на училището.

Директорът представи и статистика на резултатите от държавните зрелостни изпити на завършващите МГ "Баба Тонка" в сравнение с учебните заведения от цяла България.

101 ученици от русенското училище са държали матура, като средният им успех е 4,96 на фона на 3,93 за страната. Похвално е и постижението на Мартин Станчев от 12 "а" клас, който е един от 30-те ученици в България с пълни шестици на тазгодишните зрелостни изпити.

На церемонията присъстваха още заместник-ректорът на РУ "Ангел Кънчев" доц. Десислава Атанасова, както и много родители и ученици от МГ "Баба Тонка".

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 20 Юни 2023 17:11
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net