ВИДЕО: Драстичното поскъпване на строителните материали бави част от проектите на Община Търговище

By 26 Октомври 2021 Прочетена 1139 пъти 0

Заради пандемията и повишаващите се цени на строителните материали се бави изпълнението на част от проектите от капиталовата програма на Община Търговище.

Това заяви кметът д-р Дарин Димитров по време на онлайн приемната си с граждани.

Той коментира подробно проблемите около обществената поръчка за строеж на нова сграда на Детска градина "Червената шапчица" и обновяването на кварталите в районите на улиците "Скопие" и "Сава Геренов".


В края на 2020 Общината спечели проект към Министерството на образованието и науката на стойност 2 милиона лева за строеж на нова сграда на ДГ "Червената шапчица" като обществената поръчка е обявена през юни тази година. 
По груби сметки строителството вече възлиза на 2,4 млн. лв. без ДДС. Поскъпването на материалите обаче намали интереса към обекта и строителните фирми са изтеглили вече подадените предложения.

Предстои да се изготви и нова количествено-стойностна сметка и да се обяви обществена поръчка за обновяването на кварталното пространство в района на улиците "Сава Геренов", "Средна гора" и "Дамян Груев". Благоустрояването в района на "Скопие" пък трябва да започне през тази година, тъй като там са приключили всички предварителни процедури.

Кметът бе категоричен, че въпреки забавянето и трудностите, породени от пандемията, проектите няма да отпадат от строителната програма на Общината.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 26 Октомври 2021 16:12
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net