Две кражби на автомобили само за ден в Търговище, полицията хвана извършителите

By 29 Юни 2023 Прочетена 2086 пъти 0
Две кражби на автомобили само за ден в Търговище, полицията хвана извършителите Две кражби на автомобили само за ден в Търговище, полицията хвана извършителите снимка: КИС 13

Служители на РУ-Търговище са установили и задържали извършители на две противозаконни отнемания на МПС часове след получаване на сигнали за това.

За случаите съобщава Областната дирекция на МВР.

На 28 юни около 17:00 часа в РУ-Търговище е получен сигнал, че за времето от 15:10 до 15:30 часа в гр. Търговище е бил противозаконно отнет лек автомобил "Опел Астра" с търговищка регистрация, собственост на 78-годишен мъж от същия град.

Автомобилът е бил паркиран до оградата на магазин в града, и оставен отключен с контактен ключ на таблото.

В резултат на предприети от криминалисти на РУ-Търговище незабавни издирвателни действия е установен извършителят на деянието – 25-годишен мъж от гр. Търговище, известен на полицията с предишни идентични свои деяния.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Автомобилът е върнат невредим на собственика му.

Също на 28 юни около 12:30 часа в управлението е получен сигнал, че за времето от 17:00 часа на 27 юни до 10 часа на 28 юни от паркинг в промишлената зона на гр. Търговище е бил противозаконно отнет лек автомобил "Ситроен Берлинго" с търговищка регистрация – собственост на 40-годишен мъж от същия град. Автомобилът няма застраховка "Автокаско".

След своевременно проведени издирвателни действия полицейските служители са установили извършителя – 19-годишен младеж от с. Макариополско, община Търговище, също известен на полицията(с държане на наркотични вещества).

Той е задържан в управлението за срок до 24 часа на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са образувано досъдебни производства по чл. 346, ал. 1 от Наказателния кодекс.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net