Община Търговище набира кандидати за членове на Съвета на децата

By 11 Април 2023 Прочетена 851 пъти 0
Община Търговище набира кандидати за членове на Съвета на децата Община Търговище набира кандидати за членове на Съвета на децата снимка: КИС 13

Община Търговище открива процедура за избор на членове на Съвета на децата към председателя на Държавна агенция закрила на детето (ДАЗД).

Кандидатури се приемат в срок до 24 май 2023 г.

За членове на Съвета могат да бъдат предлагани деца от 13 до 16 години. Те могат да са: членове на училищни форми за самоуправление или детски/младежки съвети и парламенти; представители на детски и младежки инициативи и програми, финансирани от бизнеса; представители на неправителствени организации, работещи с деца, както и социални услуги за деца. Приемат се и индивидуални кандидатури.

Формуляр за участие по образец, заедно с мотивационно писмо се подават в Центъра за административно обслужване на Общината или на електронния адрес: obshtina@targovishte.bg, с копие до mehmedova.afize@targovishte.bg.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Комисия, назначена от кмета на общината, ще разгледа постъпилите заявления в срок до 30 май и ще класира най-добрите 3 кандидатури във всяко от направленията. Те ще бъдат изпратени до областния управител на Търговище за следващ етап на подбор. На национално ниво ще бъде избран 1 представител на областта в Съвета на децата. 

Критериите за оценка на кандидатите са свързани с нивото на тяхната креативност, толерантност, активност, ангажираност към обща кауза и други, посочени в утвърдената от ДАЗД процедура за избор на членове.

Съветът на децата е консултативен орган към председателя на ДАЗД. Целта му е да насърчава детското участие в процесите на разработване на политики за децата и вземане на решения.

Съветът включва представители на младите хора от всички 28 области в страната, 4 квоти за деца от уязвими групи и една квота за представител на децата, получили международна закрила в България. Целта е да им бъде дадена възможност да обменят знания, умения, да взаимодействат с държавни и неправителствени организации на регионално и национално ниво.

Всички необходими документи за участие, както и процедурата за избор на членове, са публикувани в уебсайта на Община Търговище.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 12 Април 2023 15:00
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net