ВИДЕО: Община Търговище разполага с близо 90 милиона лева през тази година

By 24 Август 2023 Прочетена 515 пъти 0

На близо 90 млн. лв. възлиза макрорамката на бюджета на Община Търговище за 2023 година.

Увеличението спрямо миналата година е с близо 16 млн. лв. Това заяви зам.-кметът Валентин Велчев при публичното представяне на проекта на бюджета, в което се включи и кметът д-р Дарин Димитров.

Това е един добър проект за бюджет, с който ще можем да довършим спокойно годината и да посрещнем разходите си. Надявам се бюджетът за 2024 година обаче да бъде изготвен по-рано и приет навреме, за да можем догодина да имаме и някакво развитие за общините, вместо застой.

заяви кметът д-р Дарин Димитров

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Заместник-кметът Велчев разясни, че средствата от държавния бюджет, отпуснати на Общината, са над 60 млн. лв., което представлява увеличение с 12,7 млн. лв. спрямо предходната година.

Собствените приходи по проектобюджета възлизат на 14,2 млн. лв., което е увеличение с 631 хил. лева спрямо миналата година.

Разходната част на проектобюджета за 2023 г. е балансирана. Традиционно най-голям дял от нея заема функция „Образование“ – 44%. Следват капиталовите разходи, които са 13%. Функция "Жилищно строителство, БКС и опазване на околната среда" заемат 10% от разходите.

Капиталовата програма, в която са заложени обектите, предвидени за обновяване през годината, възлиза на близо 12 млн. лв. Голяма част от нея вече е изпълнена, тъй като в началото на годината бе приет разчет за тези разходи.

Проектът за бюджет ще бъде внесен за разглеждане на предстоящото заседание на Общинския съвет на 31 август, което телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО от 09:00 часа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 24 Август 2023 15:45
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net