Община Търговище сключи договори за превоз на пътници по 26 автобусни линии

By 03 Януари 2024 Прочетена 2204 пъти 0
Община Търговище сключи договори за превоз на пътници по 26 автобусни линии Община Търговище сключи договори за превоз на пътници по 26 автобусни линии снимка: Община Търговище

Община Търговище сключи договори за извършване на превоз на пътници по 26 линии от общинската, областната и републиканската транспортни схеми.

След провеждане на обществена поръчка са сключени договори с две фирми, считано от днес, 3 януари.

Нови са цените на билетите за превоз. Билетът за градски линии №3, №10 и №11 ще струва 0,80 лв. Досегашните цени бяха съответно 0,49 лв., 0,37 лв. и 0,01 лв. Цената за превоз с вътрешноградските линии №4 и №6 ще е 0,60 лв., вместо 0,40 лв., както досега.

Билетите за автобусите до Омуртаг ще са на цена от 2,20 лв., до Попово – 3 лв., а до Варна – 13,50 лв.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Разписанията и маршрутите на повечето линии остават непроменени. По-кратки обаче вече ще са маршрутите на обществения транспорт по линиите Търговище - Стража и Търговище – Лиляк, за което Общината информира през 2023 г. Промяната е необходима, за да се изпълнят националните нормативни изисквания. Според тях междуселищните линии следва да се движат по възможно най-кратък маршрут, избягващ в максимална степен централни и натоварени улици и булеварди. 

Маршрутът по линията Търговище - Стража се съкращава от 12 км на 10 км. Превозните средства вече няма да преминават през булевардите "Трайко Китанчев" и "Сюрен". Те ще тръгват от Автогарата в Търговище и ще преминават по: ул. "Васил Левски" – ул. "Кюстенджа" – ул. "Паисий" – ул. "Трети март" – КАТ – село Разбойна – село Стража.

Линията Търговище – Лиляк се съкращава с 2,5 км и няма да преминава през улиците "Кюстенджа", "Паисий" и бул. "Митр. Андрей". Тя ще се движи по следния маршрут: Автогара-Търговище – ул. "Васил Левски" – ул. "Гладстон" – ул. "Хаджи Димитър" – ул. "Братя Миладинови" – ул. "Ал. Стамболийски" – село Лиляк.

Договорите за 16 от линиите са сключени за срок от 5 години. Останалите 10 линии ще се изпълняват по договори, сключени за шест месеца, като спешна мярка, заради обжалване на обществената поръчка. Целта е да не прекъсва услугата за населението. Спешната мярка касае линиите: Търговище – Разбойна – Стража; Търговище – Бряг - Съединение; Търговище – Ралица - Голямо Соколово; Търговище – Здравец; Търговище - Кралево; Търговище – Буховци; Търговище- Миладиновци; Търговище - Попово.

8,4 млн. лв. е прогнозната стойност на обществената поръчка. Тя бе обявена от Община Търговище през октомври 2023 г. поради изтичане на договорите с изпълнителите.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net