Административният съд в Търговище отмени решението, с което Ешреф Ешрефов е избран за кмет на Омуртаг

By 25 Ноември 2023 Прочетена 5372 пъти 0
Това потвърди пред БТА председателят на Административния съд в Търговище Анета Петрова Това потвърди пред БТА председателят на Административния съд в Търговище Анета Петрова КИС 13

Административният съд в Търговище отмени решението за избор на кмет на община Омуртаг.

Това потвърди пред БТА председателят на Административния съд в Търговище Анета Петрова.

В Омуртаг бе избран още на първи тур досегашният кмет Ешреф Ешрефов от Местна коалиция "Съюз на демократичните сили (НДПС)".

Решението на Общинската избирателна комисия е от 30 октомври, като преброените гласове за Ешрефов са били 5117.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


На свое заседание от вчера съдът е решил да върне изборните книжа в ОИК, за да може комисията да обяви действителните резултати от изборите за кмет на Омуртаг, при спазване на указанията. Определен е и срок, в който това трябва да се случи.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Върховния административен съд, като се очаква през идната седмица Общинската избирателна комисия да се събере и да прецени дали да се обърне към по-горната инстанция. 

Председателят на Административния съд в Търговище обясни, че ако решението бъде обжалвано, ВАС трябва да се произнесе в 14-дневен срок с окончателно решение. Ако решението на съда в Търговище бъде потвърдено, ще трябва да се извърши ново преброяване на бюлетините. 

От своя страна, новоизбраният кмет на община Омуртаг Ешреф Ешрефов коментира пред БТА, че предстои адвокатите му да се запознаят с решението на съда в Търговище и да преценят по-нататъшните действия по казуса.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 25 Ноември 2023 15:34
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net