Съдът в Търговище даде ход на делото за катастрофата от 2022, при която загина младеж край "Момина чешма"

By 04 Януари 2024 Прочетена 4422 пъти 0
Съдът в Търговище даде ход на делото за катастрофата от 2022, при която загина младеж край "Момина чешма" Съдът в Търговище даде ход на делото за катастрофата от 2022, при която загина младеж край "Момина чешма" снимка: КИС 13 / Архив

В Окръжен съд – Търговище започна по същество делото срещу Т. У., обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на 21-годишния П. В.

Същинският съдебен процес започва с разпит на свидетели и вещи лица.

Припомняме, че на 31 октомври 2022 г. около 18:50 часа на пътя София-Варна, в района между местността "Момина чешма" и комплекс "Белият кон", правоспособен 45-годишен водач от гр. Търговище, управлявайки собствения си лек автомобил в посока на движение гр. София-гр. Варна, на прав участък от пътя е предприел маневра "изпреварване".

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно движение, където е блъснал правомерно движещ се там в противоположна посока лек автомобил, собственост и управляван от 21-годишния П. В. Вследствие на получените при инцидента травми по-късно П. В. е починал.

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Търговище, с който повдига обвинение на Т. У. по чл. 343, ал.1, буква "в" във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК – "причиняване на смърт по непредпазливост в транспорта".

В обвинителния акт смекчаващи обстоятелства не се сочат, но като отегчаващи отговорността се отбелязват осъждането на обвиняемия за извършването на друго престъпление, изразяващо се в управление на МПС след употреба на наркотични вещества; настоящото престъпление е в изпитателния срок на предходното осъждане; налична справка, от която е видно, че обвиняемият е санкциониран общо 110 пъти за нарушения по Закона за движение по пътищата от органите на пътна полиция, което го определя като водач с изключителна по своя характер склонност да нарушава правилата за движение по пътищата.

Разпитите продължават и утре – 5 януари 2024 година.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net