ВИДЕО: Сградата на бивше училище в Търговище получава нов живот със средства от МОН

By 11 Март 2024 Прочетена 2692 пъти 0

3 млн. лв. ще получи II Средно училище "Проф. Никола Маринов" в Търговище за ремонт на сградата на бившето училище "Ангел Каралийчев".

Това ще стане по програма на Министерството на образованието и науката. Целта е с осигуряването на допълнителна материална база, така че гимназията да премине към едносменен режим на обучение.

Припомняме, че още през ноември миналата година Община Търговище предложи да се предостави за управление на II СУ "Проф. Никола Маринов" сградата на закритото през 2007 година начално училище "Ангел Каралийчев".

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Тогава, в мотивираното искане от директора на гимназията бе посочено, че целта е кандидатстване за обновяване на старата сграда по програма на Министерството на образованието и науката. Идеята е впоследствие там да бъде преместен един от етапите на обучение и така да се осигури едносменен режим за всички ученици.

С прехвърлянето на старата сграда за стопанисване от II Средно училище "Проф. Никола Маринов", бе отговорено на изискванията на програмата на МОН училищата да кандидатстват за обновяване на сгради, които са техни или са им предоставени за стопанисване.

Към момента II СУ е единственото в общината, което функционира на две смени. В него се обучават над 1100 ученици, разпределени в 46 паралелки.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net