Търговищкият ученически парламент гостува на областния управител на област Търговище

By 01 Декември 2023 Прочетена 685 пъти 0
Търговищкият ученически парламент гостува на областния управител на област Търговище Търговищкият ученически парламент гостува на областния управител на област Търговище снимка: Областна администрация - Търговище

По покана на областния управител на област Търговище Гергана Цонева ученическият парламент на Търговище гостува в Областна администрация.

Младежите споделиха с областния управител темите, които ги вълнуват, каузите, които инициират, нещата, които не им допадат, както и тези, в които силно вярват.

"За мен е огромно удоволствие да се запозная лично с Вас, да чуя гласа Ви и всичко, което вълнува такива будни, отговорни, умни и можещи младежи, каквито сте. Търговище може да се гордее с Вас", каза областният управител на област Търговище Гергана Цонева пред младежите.

Заедно със зам.областния управител Петя Кирилова запознаха представителите на ученическия парламент със структурата и отговорностите на Областна администрация - Търговище.

Те от своя страна споделиха, че младите хора искат да знаят повече за институциите, за тяхната практическа работа, за правомощията и функциите, които изпълняват.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

"Освен всичко, което пише в учебниците, ние като млади хора, както и нашите връстници, се вълнуваме от това, което ни заобикаля в реалния живот, практически приложимото, за което нямаме опит, но и което не се учи в училище. Интересуваме се, искаме да знаем, за да можем, да се развиваме и да вървим напред", споделиха младите хора от търговищкия ученически парламент.

По думите на областния управител на област Търговище Гергана Цонева срещата с младите лидери на Търговище е начало на едно бъдещо партньорство с тях по различни въпроси и инициативи, както и включването им в повече обществени дейности.

"Веси, Ани, Ивайла, Алекси, Маги Светимира, Георги, Джени, Андрея, Ренета и Зафер - Вашето поколение носи устрема на бъдещото, на младостта, на енергията, на смисъла. Желая Ви да не губите тези пориви, въпреки трудностите, които ще срещате по пътя на Вашето израстване. Бъдете смели, бъдете себе си, бъдете добри хора, мечтайте, развивайте се и успявайте", пожела областният управител на област Търговище Гергана Цонева на представителите на Търговищкия ученически парламент.

Младежите и техния координатор Марианна Савова обещаха следващата среща с ръководството на Областна администрация да бъде в ЦПЛР - ОДК Търговище, където да покажат как преминават работните им проекти в творческа атмосфера.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net