ВИДЕО: В Търговище ще реализират мащабни и дългоочаквани проекти с пари от държавата

By 10 Януари 2024 Прочетена 891 пъти 0

Община Търговище има одобрени 5 проекта за финансиране от държавния бюджет.

Съгласно закона, средствата ще бъдат отпускани в рамките на следващите три години. Проектите са с разрешения за строеж и в готовност за реализация в кратък срок след получаване на финансирането.

Става дума за проекти, свързани с благоустрояване на зоната на общинските пазари, преустройство на сградата на бившата земеделска банка, изграждане на водопровод в село Овчарово и на втората клетка на депото за битови отпадъци, както и за обновяване на спортна зала "Иван Ангелов". Общата сума на петте проекта одобрени за финансиране от държавния бюджет е около 18 милиона лева.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Освен това по процедурата за реновиране на образователната инфраструктура, ще бъдат цялостно обновени три училища и една детска градина. Паралелно с това е готова и новата сграда на детска градина номер 5. В момента се работи по нейния интериор, като част от средствата в размер на 2 милиона лева бяха осигурени от държавата по програма на Министерството на образованието и науката.

По Плана за възстановяване и устойчивост пък ще бъдат санирани 16 блока за близо 30 милиона лева, колкото е финансовият лимит за община Търговище.

Вижте във видеото повече за предстоящите инвестиции в Търговище.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 10 Януари 2024 15:33
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net