Апелативният съд във Велико Търново отново разглежда делото за убийството на Алекс от Бяла

By 09 Декември 2019 Прочетена 2199 пъти 0
Случая беше върнат, след като ВКС отмени решението, с което присъдата беше изменена от 20 на 3 години затвор Случая беше върнат, след като ВКС отмени решението, с което присъдата беше изменена от 20 на 3 години затвор снимка: КИС 13

Апелативният съд във Велико Търново отново разглежда делото за убийството на 18-годишния Алекс от Бяла.

Случаят беше върнат, след като Върховният касационен съд отмени решението, с което присъдата беше изменена от 20 на 3 години лишаване от свобода.

Близките на убитото през юли 2017 година момче се надяват за потвърждаване на наказанието на Окръжния съд в Русе или поне подсъдимият Валентин Маринов да получи по-тежка присъда от 3 години затвор.


Припомняме, че първоинстанционната присъда от 20 години лишаване от свобода беше изменена на 3 годимни от Апелативния съд във Велико Търново, след като деянието беше преквалифицирано на причинена смърт по непредпазливост, в следствие на умишлено нанесена лека телесна повреда.

Срещу решението на Апелативен съд – Велико Търново бяха подадени протест от прокуратурата и жалби от частните обвинители, на основание на което делото беше изпратено за разлеждане във Върховния касационен съд. Той отмени решението на Апелативния съд и върна делото за ново разглеждане от друг състав на въззивния съд.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 09 Декември 2019 20:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net