Ерик Уайнър стана "Доктор хонорис кауза" на Великотърновския университет

By 17 Юни 2019
Почетното звание се присъжда по предложение на Филологическия факултет Почетното звание се присъжда по предложение на Филологическия факултет снимка: КИС 13

Известният американски журналист, писател и пътешественик Ерик Уайнър стана "Доктор хонорис кауза" на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".

Почетното звание се присъжда по предложение на Филологическия факултет. Тържествената церемония започна с обявяването на решението от ректора висшето училище във Велико Търново проф. д-р Христо Бонджолов.

Високото отличие се присъжда на Ерик Уайнър за приноса му като медиатор в диалога между народи и култури по глобални социални, междурелигиозни и междукултурни въпроси, както и по теми за духовните измерения на живота в нашето съвремие, за преклонението пред книгата и за популяризирането на пътеписния жанр.

Проф. д-р Христо Бонджолов връчи на новоудостоения почетен доктор медал и диплома за полученото отличие и му подари копие на патронната икона на Университета. След това Ерик Уайнър произнесе академично слово на тема "В търсене на мъдростта".

Присъстващите имаха възможност да получат и автограф от Ерик Уайнър върху най-известните му книги "География на блаженството" и "Човек търси Бог".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.