Освобождават от наеми на общинско имущество засегнатия от новите мерки бизнес във Велико Търново

Освобождават от наеми на общинско имущество бизнеса във Велико Търново за периода на новите мерки Освобождават от наеми на общинско имущество бизнеса във Велико Търново за периода на новите мерки снимка: КИС 13

Бизнесът във Велико Търново и общината, чиято дейност е спряна с въведените от Министъра на здравеопазването противоепидемични мерки за периода 27 ноември – 21 декември, ще бъде освободен от наеми за общинско имущество.

Облекчението ще е за периода, в който работата на съответните фирми е преустановена, поясни кметът на Общината Даниел Панов.


Администрацията вече работи по изготвянето на предложението, което ще бъде внесено за гласуване на декемврийската сесия на Великотърновския общински съвет. Облекченията ще се отнасят до всички наематели, които ползват общинско имущество, но не могат да работят заради въведените от здравните власти мерки.

Макар мярката в подкрепа на бизнеса да се отрази върху местните приходи в бюджета, тя е необходима, тъй като целта е да бъде подпомогнато запазването на работни места. По същия начин наемателите на общинско имущество бяха освободени от наеми и по време на извънредното положение през пролетта.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 26 Ноември 2020 09:41
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net