fbpx

1073 осмокласници ще бъдат приети в гимназиите в област Разград

By 21 Юни 2018 Прочетена 903 пъти 0

1073 осмокласници ще бъдат приети в гимназиите в област Разград.

Приемът в профилираните и професионалните гимназии започна на 20 юни. Само за първия ден в Разград са подадени 84 заявления, а за цялата област те са 200.

Общият брой на бъдещите осмокласници е 1073. От тях със специални образователни потребности са 64 и те са вече записани, съобщиха от Регионалното управление на образованието. Така борбата между училищата е да привлекат останалите над 1000 деца.

Ситуацията в областта е такава, че този брой е доста по-малък от заявения. В Природоматематическа гимназия "Акад. Никола Обрешков" и в училището с преподаване на чужди езици "Екзарх Йосиф" има прием по четири паралелки за осми клас, като очакванията са, че те ще бъдат запълнени. Подобни са прогнозите и за двете професионални гимназии - техническата "Шандор Петьофи" и по икономика "Робер Шуман".

В други училища обаче броят на записалите се деца може и да не стигне за заявените паралелки. Такава е ситуацията в гимназиите по автотранспорт, облекло и химия.

Бъдещите осмокласници трябва да подадат заявления с предпочитаните от тях училища до 26 юни, след което комисия ще направи класирането.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net