170 нуждаещи се в община Разград ще продължат да получават топъл обяд до 24 юли

By 22 Юни 2020 Прочетена 1722 пъти 0

170 нуждаещи се от община Разград ще получават топъл обяд до 24 юли.

Срокът на проекта бе удължен с повече от месец, след като Общината сключи анекс към договора. По този начин всеки работен ден ще продължава да се доставя супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт на възрастни, хора с увреждания и с доходи под прага на бедност.

Въпреки отпадане и облекчаване на част от противоепидемичните мерки, въведени в страната с цел ограничаване разпространението на заболяването COVID-19, не е отпаднала потребността от закрила и подкрепа за най-уязвимите хора в обществото.

РЕКЛАМА:


Именно поради това Община Разград сключи анекс за изменение на Договор от 27 април за реализирането на проекта "Целево подпомагане с топъл обяд в община Разград" по програма "Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация", финансирана от Агенция за социално подпомагане.

Съгласно сключения анекс 170 потребители от 7 населени места в община Разград ще получават топъл обяд до 24 юли. Община Разград стартира изпълнението на програмата чрез Общинско предприятие "Ученическо столово хранене и почивно дело" на 4 май, като първоначално бе предвидено проектът да приключи на 19 юни, но анексът удължава дейността му с повече от месец.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 22 Юни 2020 16:26
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net