ВИДЕО: 4 пъти повече безработни са ангажирани по Регионалната програма за заетост в Разград

By 08 Юни 2022 Прочетена 767 пъти 0

4 пъти повече безработни са ангажирани по Регионалната програма за заетост в Община Разград през тази година в сравнение с 2021.

От утре 67 души подбрани от Агенцията по заетостта започват работа, докато миналата година одобрените са били 15. 

Ангажираните по програмата ще работят през следващите 6 месеца на пълен работен ден. Възнаграждението им ще е равно на минималната заплата за страната, като средствата са отпуснати от държавния бюджет.

РЕКЛАМА


67 души са назначени на длъжности "Общ работник" и "Работник озеленяване". Ангажиментът им е да подпомагат дейността на Община Разград и населените места за хигиенизиране и поддържане на реда в и около обектите общинска собственост и обществените сгради, за почистване на улици, тротоари и площади и поддържане на паркове, зелени и тревни площи.

Най-много са ангажираните в ОП "Паркстрой" – 10 души, 4 са в Обреден дом, по 3 в "Разградлес" и към Пенсионерските клубове. По две работни места са разкрити към кметствата в 12 села, а по едно в 9 населени места.

По програмата са наети работници и в Регионален исторически музей, Зоокъта, Приюта за бездомни животни и Общински пазари. Осигурени са и 5 работници за частния сектор.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 08 Юни 2022 17:31
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net