ВИДЕО: 41 паралелки след седми клас са заложени за следващата учебна година в Разградско

By 09 Декември 2021 Прочетена 1084 пъти 0

Общо 41 паралелки са заложени в държавния план-прием за новата учебна година в Разградско.

24 от тях са за гимназиите на територията на община Разград, а 17 са разпределени по останалите 6 общини в областта. 

По 4 паралелки са предвидени за Професионалната гимназия по икономика "Робер Шуман", Техническата гимназия "Шандор Петьофи", математическата гимназия "Академик Н. Обрешков" и езиковата "Екзарх Йосиф". По две паралелки са заявени в гимназията по химични технологии и биотехнологии "Мария Кюри", училището по селско стопанство и хранително-вкусова промишленост, гимназията по транспорт и строителство "Христо Смирненски" и училището по облекло "Станка Николица".

РЕКЛАМА


В община Разград, където завършват 453 седмокласници, са заложени 24 паралелки. Останалите 17 са разпределени в другите 6 общини в областта.

От Регионалното управление на образованието обявиха и резултатите от проучване за търсените на пазара на труда специалности и професии за различните общини, сред които шлосери, монтьори, стругари, шивачи, машинни техници и продавач-консултанти.

От Министерството на образованието призовават директорите да се съобразят с данните от анкетата при изготвянето на план-приема за следващата учебна година като работят в тясна връзка с бизнеса, за да предлагат на подрастващите специалности и професии, които ще гарантират реализацията им на трудовия пазар.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 09 Декември 2021 17:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net