ВИДЕО: Близо 50% от републиканските пътища в Разградско са в лошо състояние

By 05 Юли 2021 Прочетена 2017 пъти 0

Близо 50% от републиканската пътна мрежа в Разградско е в лошо състояние.

Това сочат данните от Областно пътно управление. В момента се извършват ремонти в 4 участъка с обща дължиха около 65 километра.

В лошо състояние са над 245 километра пътища от обща дължина на републиканската мрежа в областта от около 505 километра. В средно състояние се определят 180 километра, а в добро – близо 80.

В момента приключват ремонтите по пътя Разград – Шумен, като се очаква да е готов за активния туристически сезон. В кърпежите са вложени близо 1 милион лв. Превантивни ремонти се извършват на още четири места в областта - по пътя Разград – Кубрат – Тутракан, в участък с дължина над 9 километра, Черешово – Бисерци – около 12,5 километра, друг участък от Разград – Тутракан – 14,7 километра и Побит камък – Завет, където се извършва ремонт на около 29 километра.


Наред с ремонтите, от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" препоръчаха на Областната комисия КАТ да заложи на камери, поставени в движещи се леки автомобили или мотори, за да осъществява по-сериозен контрол над шофиращите с превишена скорост.

От Агенцията считат, че водачите се изплъзват от стационарните камери, защото си подават светлинни сигнали или залагат на мобилни приложения, които предупреждават за полиция по пътя.

В областта през първото тримесечие на годината са станали 21 тежки катастрофи, при които са пострадали 28 човека.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 05 Юли 2021 16:17
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net