Д-р Гечо Жеков ще продължи да е директор на болницата в Разград

By 06 Юни 2019 Прочетена 1958 пъти 0
Решението бе взето на редовното общо събрание на акционерите Решението бе взето на редовното общо събрание на акционерите снимка: КИС 13

Д-р Гечо Жеков остава изпълнителен директор на Многопрофилна болница "Св. Иван Рилски" в Разград. Решението бе взето на редовното Общо събрание на акционерите.

На Общото събрание присъстваха представители на държавата в лицето на Министерството на здравеопазването и на Общините Разград и Исперих. Изпълнителният директор на болницата д-р Гечо Жеков представи доклад за дейността на дружеството през 2018 и изложи виждането на Съвета на директорите за развитието на лечебното заведение, като очерта приоритетите в неговата дейност.

Освен това на заседанието неврологът д-р Петър Тодоров бе избран да влезе в борда на директорите на мястото на д-р Иван Петров.

Общото събрание също така освободи от отговорност членовете на Съвета на директорите за дейността им през миналата година и гласува промяна на капитала на дружеството от 4 922 000 лева на 5 067 600 лева. Така от капитала на болницата държавата като мажоритарен собственик, представлявана от министъра на здравеопазването, придобива 86.83%, Община Разград малко над 5% от акциите, Исперих държи 2.23%, Кубрат – 2.06%, а Общините Лозница, Завет, Самуил и Цар Калоян получават между 1.31 и 0.74% от акциите на дружеството.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 06 Юни 2019 16:10
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net