Капанският ансамбъл изнася юбилеен концерт по случай 50-тата му годишнина

By 14 Септември 2016 Прочетена 2076 пъти 0

На 30 септември в Разград в Общинския културен център ще се състои юбилейният концерт на Капанския ансамбъл по случай неговата 50-годишнина. Събитието ще бъде под надслов "50 години отдаденост - алманах на капанците".

Спектакълът ще бъде от две части. Първата ще бъде изцяло от капански танци и песни от репертоара на ансамбъла, а втората част е обновеното "Кино на село". Режисьор на концерта е Румян Занев, ръководител на оркестъра Николай Цаков, а диригент на хора Руска Станчева.

Предвидено е в концерта да се включат 24-ма танцьори, 16 певици и 12 оркестранти. Ще бъдат показани и новите автентични тракийски костюми, изработени с подкрепата на Община Разград. По време на юбилейния концерт ще има и изненади, подготвени от ветераните на ансамбъла.

Досега през годините в състава на Капанския ансамбъл са участвали над 600 изпълнители. Тази година има и друг юбилей - навършват се 30 години, откакто Капанският ансамбъл е професионален състав. На концерта са поканени много гости, хореографи и ръководители на ансамбли от страната.

Поради засиления интерес към спектакъла, е възможно  да има и втори концерт.

Събитието на 30 септември ще бъде заснето от телевизия КИС 13.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net