fbpx

Капанският ансамбъл в Разград вече е готов с новата си програма /ВИДЕО/

By 16 Юли 2020 Прочетена 1057 пъти 0

С нова концертна програма ще се представя капанският ансамбъл в Разград.

Тя е напълно готова само три месеца, след като новото ръководство пое дейността на културната институция. В едночасовия спектакъл е включено най-доброто от репертоарната съкровищница на Aнсамбъла.

РЕКЛАМА:


Подготвената концертна програма е изцяло на капанска основа – и танците, и песните са с капанско оригинално звучене, без влияния от други етнографски области. Хореографията на концертната програма е дело на Румян Занев – почетен гражданин на Разград, както и на Кирил Дженев.

В спектакъла е включено най-доброто от репертоарната съкровищница на Ансамбъла. Тя е събирана в продължение на 65 години, и в нея са вложили много труд стотици танцьори, певци, музиканти и хореографи. Капанският ансамбъл е подготвил и нова премиерна пиеса на оркестъра.


Ансамбълът вече участва с изпълнения във фестивала "Белите нощи" в Разград, както и в отбелязването на 90-годишнината от откриването на разградския Панчоолу мост.

През септември ше има участия в Трявна и Шумен, а също и в отложения поради пандемията Капански събор в Гецово.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 16 Юли 2020 16:17
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.