fbpx

МВР - Разград започна специализирана операция по пътна безопасност

By 07 Декември 2020 Прочетена 911 пъти 0
МВР - Разград започна специализирана операция по пътна безопасност МВР - Разград започна специализирана операция по пътна безопасност снимка: КИС 13 / архив

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението се провежда на територията на Областната дирекция на МВР в Разград от 7 до 13 декември.

През първите 11 месеца на 2020 година пътно-транспортната обстановка на територията на ОДМВР - Разград бележи влошаване в сравнение на същия период на миналата година. Над 12% от всички възникнали ПТП са причинени от водачи, употребили алкохол, като в тези случаи са ранени 14 човека. Не са редки и случаите, когато водачи управляват без съответното свидетелство за управление на МПС или след употреба на алкохол и наркотични вещества.


За да не се допускат тежки катастрофи с ранени и загинали и да се ограничат предпоставките за тяхното възникване, ще бъде засилен контролът към спазването на разпоредбите на ЗДвП от водачите на превозни средства и пътниците в тях. Пътните полицаи ще проверяват за употреба на алкохол или наркотични вещества, правоспособност на шофьорите, спазване на скоростните режими, управление на неизправни или нерегистрирани превозни средства, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ както и за спазване на пътните знаци и маркировка.

Проверките се извършват в сутрешните и вечерни часове, като продължителността се определя съгласно обстановката.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 07 Декември 2020 11:15
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net