На 30 март ще бъде готов докладът на Министерството на здравеопазването за проверките в 7 болници

By 29 Март 2018 Прочетена 1321 пъти 0
Друга тема коментирана от главния прокурор бе щатната недообезпеченост в структурите на разградската окръжна прокуратура. Друга тема коментирана от главния прокурор бе щатната недообезпеченост в структурите на разградската окръжна прокуратура.

Главният прокурор на Република България Сотир Цацаров бе в Разград днес, 29 март, във връзка с годишния отчет на Разградската окръжна прокуратура.

Той съобщи, че на 30 март ще бъде готов окончателният доклад на Министерството на здравеопазването за проверките в болниците.

Лечебните заведения, които се преверяват са общо седем на брой, сред които и тези в Русе, Попово и Велико Търново.

В хода на проверките и досъдебните производства се търси дали в тези болници е налице "болница в болницата", тоест дали в държавната структура се намира и частна такава. Търсят се и договори, които са неизгодни за държавните лечебни заведения.

Друга тема коментирана от главния прокурор бе щатната недообезпеченост в структурите на разградската окръжна прокуратура.

Най - лоша е ситуацията в Кубрат, където има само един прокурор.

Господин Цацаров заяви също, че недостигът на кадри в Разградско не се отразавя толкова на работата, колкото на други места.

Към момента се работи по предложение на прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет, чиято идея е да се отстрани проблемът с недоокомплектоване на състава в подобни населени места.

Става дума за окрупняване на прокуратурите с един областен център и създаване на териториални отделения по места към него.

Очаква се това да създаде по - голяма мобилност на прокурорите без да се налага те да бъдат командировани или специално назначавани някъде.

Заместникът на административния ръководител на Окръжната прокуратура в Разград – заместник-окръжен прокурор Антония Донева, която се пенсионира, бе наградена с отличието „Почетен знак на Прокуратурата на Република България" от господин Цацаров.

 

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net