НАП в Разград е събрала близо 112 милиона лева през 2017 година

By 12 Февруари 2018 Прочетена 1395 пъти 0

4 ПОС терминала обслужват клиентите в офиса на агенцията за приходите в Разград.

Чрез тях може да се плаща безкасово и без такси задължения, данъци с банкова карта, казаха на пресконференция директорът Цанка Тъмнишка и началникът отдел "Услуги за клиенти" Йордан Йорданов.

"Клиентът трябва само да подаде заявление относно това кое именно задължение иска да плати. Две минути само трае цялата процедура – заявлението се вкарва, клиентът плаща на ПОС-терминала, информацията достига до съответната институция и удостоверението за задължения с актуална информация се получава веднага. Процедурата е особено ефективна, когато става дума за неплатените здравни осигуровки.", заяви Йорданов.

Близо 1000 годишни декларации за облагане на доходите на физическите лица през 2017 са подадени в офиса на НАП в Разград в стартиралата от началото на годината данъчна кампания. 60% от тях са постъпили по електронен път.

"Тази година се очакват с около хиляда по-малко годишни декларации от фирми, защото е отпаднало задължението декларации да подават и фирмите без дейност, което беше голям тормоз за фирми и служители. Срокът е до 2 април и декларациите се подават единствено по електронен път през интернет, няма отстъпка.", допълниха още от НАП

През 2017 година в агенцията за приходите в Разград са били събрани задължения в размер на близо 112 милиона лева.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net