Навръх празника на Българската армия: В Разград започва строежът на нов военен мемориал /ВИДЕО/

By 06 Май 2021 Прочетена 2304 пъти 0

В Деня на храбростта и празник на Българската армия в Разград направиха първа копка за началото на изграждане на военен мемориал.

Той ще включва поделенията, съществували в Разградския гарнизон в периода от 1878 до 2009 година.

Първата копка бе направена в район, в който през различни периоди са се помещавали няколко военни поделения. Инициативата за изграждане на Военния мемориал стартира през 2019 година и получи подкрепа от обществеността, държавните и местните институции, както и от бизнеса в региона.

Поздравления за началото на строителните дейности отправи областният управител Гюнай Хюсмен, който припомни работата по проекта. От своя страна Добрин Добрев, който в момента изпълнява длъжността кмет на Община Разград подчерта значимостта на родолюбивата инициатива.


Празничен водосвет отслужи отец Терзи. След това бе направена първата копка и бе счупена бутилка с шампанско за успешно приключване на проекта в срок.

Досега от Министерството на отбраната бяха отпуснати 11 000 лева, от Общината - 15 000 лева, а от строителни фирми - 13 000 лева. За изграждането на мемориала са необходими общо 90 000 лева.

Очаква се военният мемориал да бъде завършен през есента.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 06 Май 2021 16:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net