Нови два случая на COVID-19 в Разградско, въведоха по-строги мерки в Ясеновец

By 11 Юни 2020 Прочетена 3159 пъти 0
Нови два случая на COVID-19 в Разградско, въведоха по-строги мерки в Ясеновец КИС 13

Във връзка със създалата се епидемична обстановка в село Ясеновец след заседание на Областния Кризисен щаб със заповед на директора на РЗИ – Разград са въведени засилени противоепидемични мерки.

Задължителни са маските на открито и закрито в Ясеновец, не се допуска събиране на повече от 2 лица на обществени места, задължителна дистанция от метър и половина, забрана за семейни тържества. 

По информация на директора на РЗИ – Разград днес са регистрирани два нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград.


Единият случай е на мъж на 65 години съпруг на хоспитализирана на 5 юни в МБАЛ "Св. Иван Рилски". Той Потърсил медицинска помощ на 11 юни, като оплакванията му били от кашлица и температура. Той има придружаващо заболяване - артериална хипертония.

Вторият случай е на жена на 66 години от село Ясеновец. Потърсила медицинска помощ на 11 юни в разградската болница с температура. Няма данни да има придружаващи заболявания.

Установени са контактните лица, като на всички тях са им взети проби за евентуално наличие на COVID-19.

Поставените под карантина лица в областта са 356.

Така общият брой регистрирани заразени с COVID-19 в Разградско е вече 39, като от тях активни са 30. Общо под карантина в село Ясеновец са 32 лица, в село Вазово 12 лица, а в град Исперих - 32 лица.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 11 Юни 2020 19:39
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net