Областният COVID щаб в Разград започва подготовка за четвъртата вълна на вируса

By 11 Август 2021 Прочетена 1324 пъти 0
Областният COVID щаб в Разград започва подготовка за четвъртата вълна на вируса Областният COVID щаб в Разград започва подготовка за четвъртата вълна на вируса снимка: КИС 13

Компетентните институции в Разградско - Областната дирекция на МВР, Регионалната здравна инспекция и Областната дирекция по безопасност на храните, ще организират по-стриктен контрол за спазване на въведените противоепидемични мерки.

Това реши на свое неприсъствено заседание Областният кризисен щаб за борба с коронавируса, с председател областният управител Иван Борисов. Тези мерки са провеждане на дезинфекция, спазване на физическа дистанция, недопускане до работните помещения на лица с прояви на остри респираторни болести, носене на защитна маска в закрити обществени места и на открити обществени места, на които има струпване на хора.


Щабът реши още да бъде направено всичко възможно, за да се ускори ваксинационният процес в област Разград. За целта Регионалната здравна инспекция, кметовете на общини и на кметства в региона трябва да създадат нужната организация във всички селища. Необходимо е още да бъдат осигурени достатъчен брой места, в които да се извършва ваксинация.

Решението на щаба за предприемане на тези мерки е с цел да се ограничи разпространението на COVID-19 и да бъде направена необходимата подготовка преди настъпването на очакваната четвърта вълна.

Междувременно през последното денонощие в област Разград се отчита ръст на заразените. За 24 часа в региона са доказани нови 11 случая на COVID-19. Нямало е починали. Към момента в Лудогорието активните случаи са 49.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 11 Август 2021 14:39
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net