ВИДЕО: Община Разград е предоставила близо 30 000 административни услуги през 2021

By 07 Април 2022 Прочетена 1039 пъти 0

Близо 30 000 административни услуги е предоставила Община Разград през миналата година.

Това сочи годишният доклад за резултатите от проучване и измерване на удовлетвореността на потребителите. 

Обратната връзка е осъществена чрез проучвания, извършвани целогодишно с попълване на анкетна карта, до която потребителите имат свободен достъп в Центъра за административно обслужване и на интернет страницата на администрацията.

Според 73% от анкетираните информацията за услугите, извършвани от Община Разград, се намира лесно. Предвид кризата, предизвикана от COVID-19, през 2021 година основният начин на търсене на информация е чрез интернет – 42%.

РЕКЛАМА


Доволни от качеството на получената информация са – 71%, отчасти удовлетворени – 23%, а 6% не могат да преценят. Мнението на анкетираните за отношението на служителите е преобладаващо позитивно, като 72% са доволни от обслужването.

По отношение на качеството, 75% от потребителите са заявили, че са получили необходимата им услуга, както и че посочените срокове се изпълняват. Предпочитанията на по-голямата част от анкетираните - 47%, е обслужването да става чрез интернет.

Аспекти, които най-много се нуждаят от подобряване, според участниците, са качеството на предоставяната информация – 18%, и достъпът до нея – 29%.

През настоящата година Община Разград ще продължи да търси активно мнението на потребителите в открит диалог относно административните услуги и ще се съобразява с техните предложения, с цел подобряване нивото на обслужване.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 07 Април 2022 16:17
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net