ВИДЕО: Община Разград отново опитва да получи правото да управлява "Абритус" ВОДЕЩА НОВИНА

By 23 Октомври 2024

Отново стартира процедурата за предоставяне на безвъзмездно право на управление на Община Разград върху Археологически резерват "Абритус".

Това се налага поради възникнала необходимост от актуализация на режимите за опазване на античния комплекс.

Със свое писмо Националният институт за недвижимо културно наследство уведомява общината че процедурата за предоставяне на безвъзмездно право на управление върху имот- изключителна държавна собственост Археологически резерват "Античен комплекс "Абритус" трябва отново да стартира с актуален набор от документи, придружаващи искането към Министерство на културата.

РЕКЛАМА


Очаква се след предоставянето на Археологически резерват "Абритус" за безвъзмездно право на управление на Община Разград да доведе до увеличаване на възможностите за привличане на проектно финансиране в областта на културата по различни програми и донори.

Това значително ще допринесе за все по-широкото популяризиране и развитие на "Абритус" и за привличане на повече потенциални туристи.

След като предложението бе одобрено на Комисията по култура вчера, предстои докладната записка да бъде разгледана и гласувана и на заседанието на Общинския съвет на 29 октомври, което телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО от 13:30 часа.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.