Община Разград разширява допълнително капацитета на Социалния патронаж

By 07 Април 2020 Прочетена 1434 пъти 0

Община Разград ще назначи още 35 домашни помощници, които ще обслужват 220 нуждаещи се в условията на извънредно положение.

По този начин ще се отговори на нуждите на населението от превенция на разпространението на COVID-19.

Във връзка с въведеното извънредно положение в страната общината подаде искане за сключване на допълнително споразумение за над 350 000 лева за "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".


В момента по изпълнявания проект работят 16 домашни помощници, които се грижат за 130 човека. Ще бъдат назначени още 35, които да обслужват 220 нови потребители на територията на общината. На тях ще се предоставя патронажна грижа, свързана с доставка на хранителни продукти и стоки от първа необходимост, включително лекарства, заплащане на битови сметки, както и заявяване и получаване на неотложни административни услуги.

Звеното към Домашен социален патронаж в Разград вече работи активно с кметовете и кметските наместници на селата, за да се обхванат желаещите потребители от населените места на територията на цялата община. Проектът ще продължи до края на декември тази година.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 07 Април 2020 18:30
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net