Община Разград с готовност да посрещне тежка зимна обстановка

By 05 Януари 2017 Прочетена 1412 пъти 0

В Разград задействат Общинския план за защита при бедствия, заради очакваните през следващите дни ниски температури и обилни снеговалежи.

От Общината съобщиха, че представителите на институциите са заявили пълна техническа готовност, за реакция при усложнена метеорологична обстановка.

Община Разград има готовност да окаже помощ на скитащи и бездомни хора. Те ще бъдат настанени в Дома за възрастни, където ще им бъде осигурена храна от Домашен социален патронаж. При нужда администрацията ще съдейства и с наличния автомобилен ресурс на институциите, за да бъдат извършени необходимите дейности.

На заседание на Общинския щаб във връзка с очакваните ниски температури и обилен снеговалеж е станало ясно, че е бил направен преглед на техниката, с която фирмите и институциите разполагат, за да реагират своевременно. За да бъде извършено безпроблемно почистване на пътните платна в града, от Община Разград призовават гражданите да паркират автомобилите си така, че да не създават трудност за снегопочистващите машини.

Общински служители ще извършват проверки и за спазване на Наредба 1, в която е уточнено, че ръководителите на фирми, учреждения и организации, на здравни, социални, учебни и други заведения, са длъжни да организират при паднал сняг или заледяване почистване и опесъчаване на тротоарите пред сградите, както и отстраняване на ледени образувания от покривите. Това се отнася и до собствениците и наемателите на търговски обекти и жилищни сгради.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net