Общинското предприятие "Паркстрой" в Разград отчете дейността си

By 01 Октомври 2019 Прочетена 1755 пъти 0
Освен с поддръжката на парковете и градините, то се занимава и с изработването и ремонт на пейки, маси и беседки Освен с поддръжката на парковете и градините, то се занимава и с изработването и ремонт на пейки, маси и беседки снимка: КИС 13

Общинското предприятие "Паркстрой" в Разград отчете дейността си.

Освен с поддръжката на парковете и градините, то се занимава и с изработването и ремонта на съоръжения като пейки, маси и беседки.

"Паркстрой" основно почисти южния бряг на река Бели Лом от дървета, храсти и битови отпадъци в участъка от Автогара Разград до улица "Перистър". Почистен е Младежкият парк, както и прилежащият сервитут от пътната мрежа в този участък.

Косенето обхваща не само междублоковите пространства и другите зелени площи в града, но и зоната за отдих "Пчелина". В Северния градски парк бе монтиран нов санитарен контейнер. Два пъти в годината се коси и се почистват стените на язовир "Пчелина" 1 и 2 и язовир "Островче".

За периода са издадени над и над 400 разрешителни за оформяне или премахване на дървесни видове на територията на общината, което значително е подобрило вида на ландшафта.

Обновен е и инвентарът, с който се обслужва градската зелена система, като са използвани средства от утвърдения и приет от Общинския съвет бюджет. Купени са роторен снегорин, прикачен инвентар и други съоръжения. С част от постъпилите приходи в предприятието е придобита и нова малогабаритна техника.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net