Обстановката в област Разград след бурята е нормална

By 04 Юли 2017 Прочетена 1325 пъти 0

Нормална е обстановката в Област Разград след дъждовете в региона снощи и през нощта, съобщиха от Областната администрация.

Няма пострадали хора и не са нанесени сериозни щети по инфраструктура. Има само поражения от градушка по част от посивите в община Лозница.

Най-интензивни са били валежите в Разград и Цар Калоян – съответно 22  и 17 литра на кв. м. По-слаб е бил дъждът в останалите общини, но на места е бил придружен с градушка.

От нея са пострадали посеви в землищата на няколко лознишки села, като най-сериозни, но все още неуточнени като площи и проценти, са пораженията по пшеницата, малините и царевицата в района на село Крояч.

Институциите имат готовност да посрещнат последствията от интензивните валежи – установи областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и докладва в Министерски съвет относно подготовката на службите.

Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" разполага с 16 автомобила и 19 мотопомпи, а 21 човека са на денонощен режим на готовност. При необходимост в спасителни операции могат да се включат 100 човека.

Службите могат да разчитат и на съдействие от Доброволческите формирования в областта.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net