Обсъдиха мерки за подкрепа на бизнеса в Разград

By 12 Февруари 2016 Прочетена 67439 пъти 0

Днес в Разград се състоя среща на представители на местния бизнес от различни браншове с ръководството на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Те обсъдиха актуални действия в подкрепа на българската икономика. Целта на предприетите от асоциацията подобни срещи в регионите в страната е подобряване условията за българския бизнес, който работи в изключително конкурентна среда на регионално, национално и световно ниво.

Една от основните дискутирани теми бяха осигуровките на заетите лица. Представени бяха и данни за сивата икономика, чийто процент намалява, но все пак е значителен – около 30 на сто. Един от основните проблеми за развитието на бизнессредата  е вдигането на минималната работна заплата - фактор, който затруднява фирмите в конкурентната им среда. В тяхна тежест е също плащането на такса битови отпадъци.

В Асоциацията на индустриалния капитал членуват над 7000 предприятия.

По време на срещата днес бяха представени няколко оперативни програми, които могат да помогнат на фирми и предприятия да получат финансиране. Представена бе и немска насърчителна програма, насочена към български малки и средни предприятия.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net