ВИДЕО: Обявиха поръчка за инвестиционен проект за нова пътна инфраструктура в Разград

By 22 Октомври 2021 Прочетена 1408 пъти 0

Община Разград обяви обществена поръчка за изготвяне на инвестиционен проект за изграждане на нова пътна инфраструктура.

Става дума за участък от кръстовището на улиците "Дунав" и "Паркова" до ул. "Св. Климент". Обектът попада в обхвата на трета категория строежи.

След началната точка при кръстовището, новият пътен участък минава в югоизточна посока по съществуващо трасе до началото на ул. "Венелин", пресича ул. "Антим" и се включва в ул. "Свети Климент".

Общата дължина на участъка за проектиране е 200 метра.


Улица "Дунав" е елемент от вътрешен транспортен пръстен, който, заедно с изградения бул. "Априлско въстание", са с предназначение да отвеждат транспортните потоци от натоварената централна градска част. За да се затвори този пръстен, трябва да се доизгради ул. "Дунав" от кръстовището с ул. "Паркова" до кръстовището на бул. "Априлско въстание" с бул. "България".

За това е необходимо и изграждане на мостово съоръжение над река Бели лом. Предвид сериозния финансов ресурс, от Общината считат, че изпълнението трябва да стане поетапно, като първо се проектира и финансира участък от продължението на ул. "Дунав" до кръстовището с ул. "Св. Климент".

Предвижда се осигуряване на достъпна среда за движение на хора с увреждания, изследване за наличие на съществуващи инженерни съоръжения и комуникации по трасето на пътя и ще се предвиди тяхното изместване или укрепване. Ще се проектира улична канализация и отвеждане на повърхностните води, както и подходящо улично осветление.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 22 Октомври 2021 16:42
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net